© copyright Shosei_xj!

5 moduri de a preveni caderea parului

Credit foto: © copyright Shosei_xj!

De curand, am mers la evenimentul de lansare a gamei extinse Plantur 39 – tratament impotriva caderii parului bazat pe Complexul Phyto-Caffeine.

Pana sa va spun mai multe despre aceste produse create dupa indelungi studii de catre Institutul de cercetare Dr. Wolff, e important sa stim care sunt cauzele caderii si subtierii firului de par.

La o varsta mai tanara, radacina firului de par este protejata de hormonii feminini (estrogen) intr-o masura considerabila, insa cu trecerea timpului procentul de hormoni femini se reduce, iar influenta hormonilor masculini creste.

Andreea Perju
Andreea Perju

In consecinta, parul devine mai subtire, cade prematur, iar linia de insertie a parului se retrage tot mai mult. De altfel, potrivit unui studiu realizat de catre Dr. Kurt Wolff și GfK Romania in 2015 aceasta este o problema frecventa cu care se confrunta aproape 60% dintre femeile din mediul urban din Romania, cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani.

Dar chiar si inainte ca aceste efecte neplacute ale premenopauzei si menopauzei sa se instaleze, femeile tinere pot observa o cadere accentuata a parului si din alte cauze:

  • Hormonale (diverse dezechilibre hormonale, nasterea sau alaptarea, de exemplu).

 

  • Stresul (in cazul unor momente marcate de un stres puternic, se produse un dezechilibru ce poate determina caderea parului. Totusi, in majoritatea cazurilor, odata depasita starea emotionala negativa, dispare si fenomenul de pierdere in exces a firelor de par).

 

  • Deficit de proteine (aceste elememente contribuie la cresterea sanatoasa a firului de par si la regenerare. In absenta aportului corespunzator de proteine, calitatea firului este afectata in mod vizibil).

 

  • Exces de vitamina A (schema corecta de administrare a suplimentelor de vitamine ar trebui indicata de catre un medic. Atunci cand alegem un anumit produs pe baza de multivitamine fara un consult de specialitate, excesul de vitamina a din organism ne poate tot felul de probleme, cum ar fi slabirea calitatii firului de par).

Acestea sunt doar cateva dintre situatiile in care ne confruntam cu caderea parului, afara de premenopauza sau menopauza propriu-zisa.

 

Si-atunci, ce e de facut?

In cadrul evenimentului de lansare a gamei Plantur 39 (sampon, balsam si tonic), am aflat de la conf. Dr. Olivia Timnea cateva sfaturi utile pentru a preveni caderea in exces a parului:

Analize medicale regulate – care sa ne arate daca ne confruntam cu diverse carente. In plus, anumite analize mai extinse, cum ar fi controlul tiroidei, este de asemenea de ajutor, dat fiind ca asa-numita „tiroida lenesa” poate fi raspunzatoarea pentru pierderea firelor de par.

Alimentatia echilibrata – pana sa ajungem sa apelam la suplimentele de vitamine, alimentatia corecta ne ajuta sa avem in organism toate elementele necesare pentru o buna functionare a acestuia.

Nu apelati la suplimente de vitamine fara sfatul medicului – asa cum spuneam mai devreme, excesul anumitor vitamine, cum ar fi vitamina A in acest caz, determina o serie de dezechilibre cu efcte extrem de neplacute, pe care le putem confunda usor cu diverse afectiuni mai serioase.

Gama Plantur39, disponibila in farmacii
Gama Plantur39, disponibila in farmacii

Folosirea unor produse de ingrijire a scalpului pe caza complexului Phyto-Caffeine. Complexul Phyto-Caffeine (din compozitia gamei Plantur39) anuleaza efectul negativ al testosteronului asupra radacinii firului de par și combate eficient caderea parului cauzata de schimbarile hormonale la femei pe masura inaintarii in varsta.

Complexul Phyto-Caffeine este repede absorbit de scalp si foliculul pilos, formand un depozit de substanta activa, ce se mentine pana la 24 de ore. Dupa aceasta perioada, depozitul de cafeina de la radacini trebuie refacut, de aceea, un produs cu cafeina trebuie utilizat zilnic pentru a asigura eficienta maxima.

Asigurati-va aportul necesare de fier – Carenta de fier din organism (identificata in urma analizelor de sange) este raspunzatoarea, intre altele, si pentru calitatea si rezistenta firului de par.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *