Apa micelara – Face the truth

Cum in ultima perioada a devenit ingredientul-minune al unor game noi de sampoane (Pantene, Nivea), mi-am dat seama ca avem de-a face cu un produs de ingrijire cu o explozie spectaculoasa de popularitate. Nu e tonic, nu e lapte demachiant si nici gel de curatare. Doamnelor si domnilor, I hereby present to you…. apa micelara!

Cand vine vorba de demachiere, apa micelara este produsul meu preferat. Curata bine, nu lasa tenul gras, ba dimpotriva: dupa ce folosesc cateva dischete bine inecate in apa micelara, pielea scartaie exact ca farfuriile din reclamele cu Fairy:)

De-a lungul timpului, am incercat mai multe branduri de apa micelara, de la Garnier, Nivea, Vichy (inclusiv uleiul micelar Purete Thermale), Bioderma sau Ivatherm.  Pe unele le-am observat mai eficiente (Bioderma),  pe altele de-a dreptul dezamagitoare (Ivatherm), insa e cert ca apa micelara este un produs de demachiere delicat, eficient si usor de folosit.

Dar cum una dintre prietenele mele cele mai bune mi-a zis ca nu se intelege deloc cu apa micelara Fata Clau, eu fara lapte demachiant nu „ies” din machiaj, m-am gandit sa studiez judicios problema si sa vad care e treaba cu apa micelara.

So… se pare ca acest lichid miraculos care iti ia machiajul cu (mana) micelele este creat prin tehnologii dermato-cosmetice de varf, rezultatul fiind un amestec inedit dintre apa si un anumit tip de ulei.

Apa micelara – Face the truth

Aparent, ingredientul care reuseste sa uneasca apa si uleiul ar fi exact aceste molecule numite micele, care au capacitatea de a atrage alte particule de grasime, impuritati sau machiaj, lasand pielea perfect curata.

In plus, tenul nu ramane uscat si nici nu necesita intotdeauna clatire, asa ca imediat dupa demachiere putem folosi o solutie tonica ori aplica direct crema hidratanta. Fiind unul dintre cele mai delicate produse de ingrijire a tenului, apa micelara este perfecta pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel sensibil (singura mentiune fiind aceea de a alege exact produsul potrivit pielii voastre).

Mai mult, chiar si machiajul waterproof este indepartat la fel de delicat cu ajutorul apei micelare – stiti reclama la Nivea Micellair Skin Breathe Expert din care aflam cat de usor se demachiaza Carlas’s Dreams folosind cateva picaturi magice (tot cam ca in reclamele cu Fairy in care o picatura face cat 10 🙂

Pentru ca am spus mai sus ca nu necesita intotdeauna clatire, as vrea sa fac o mica observatie. Asa cum putem observa pe eticheta produsului ales de noi, apa micelara are in compozitie mai multe ingrediente, unele dintre ele putand cauza iritatii usoare la nivelul epidermei superioare.

De aceea, chiar daca pe ambalaj e mentionat ca nu necesita clatire, ar putea fi mai safe sa facem acest lucru pentru siguranta noastra, mai ales in cazul apei micelare pentru machiaj waterproof. Acolo e clar ca sunt ingrediente puternice pe care e bine sa nu le lasam pe piele.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *