Rami Malek si Oscarul picat la fix

Rami Malek si Oscarul picat la fix

In marketing, se spune ca informatia principala trebuie sa fie prima intr-un text. S-o citesti, sa-ti sara in ochi. Vezi tu apoi daca citesti si restul textului, prima fraza insa trebuie sa contina mesajul propriu-zis pe care vrei sa-l transmiti.

Asadar.

Rami Malek a luat Oscarul pentru Cel mai bun actor in rol principal.

As fi inceput cu ziua in care am aflat de Rami, apoi cu ziua in care m-am decis ca vreau si eu sa vad „Bohemian Rhapsody”, film care rula déjà, la vremea aceea, de ceva timp in cinematografe si pe care-l ridica in slavi tot feed-ul meu de Facebook.

Dar revin si la aceste detalii.

De obicei, primul lucru care ma intereseaza cand deschid telefonul e horoscopul zilei. Despre asta, insa, alta data. Avem timp sa radem si de acest aspect:)

Azi-dimineata, la cateva ore doar dupa incheierea galei de decernare a Oscarurilor, am vrut sa stiu cine a castigat Best Male.

Dupa ce ani la rand i-am tinut pumnii lui Leonardo DiCaprio si imi vedeam rugaciunile ignorate de o mana de jurati care decideau soarta Hollywoodului, anul acesta am fost de partea lui Rami.

Il vazusem in „Bohemiam Rhapsody”, un film despre care toata lumea vorbea numai de bine si pe care am reusit sa-l vad si eu in ultimele lui zile la cinematograf.

Mi-a placut enorm.

Mi-a placut muzica, mi-a placut anvergura desfasurarii evenimentelor, dar ceea ce m-a impresionat cu adevarat a fost singuratatea unui om pe care il venera o planeta intreaga.

Cum, cum sa ai la picioare milioane de oameni care sa-si smulga parul cand te vad, care iti stiu fiecare vers, care asteapta cu lunile un concert de-al tau si se calca in picioare ca sa prinda un loc in fata scenei, cum se poate ca un astfel de om sa fie singur, sa se simta singur, sa traiasca singur, neinteles, gol sufleteste?

Cum sa unesti cele doua lumi? Scena inundata de oameni si sufletul pustiu?

Dupa „Bohemian Rhapsody”, Rami Malek, despre care habar n-aveam pana atunci, a devenit unul din actorii mei favoriti.

Iar acum vreau sa-l vad si in „Papillon”, un film in care are un rol complet de diferit de toate cele de pana acum.

Din acest punct de vedere, Rami seamana cu Leonardo. Rolurile sunt foarte diferite intre ele, transformarile uriase, abordarea, costumele, stylingul, totul complet altfel de la un rol la altul.

Revenind la Oscaruri, cumva ma asteptam sa primeasca premiul pentru cel mai bun actor.

Totusi, asa ma asteptasem/ sperasem si la DiCaprio, deci nu era neaparat iesit din tiparele Academiei sa acorde un premiu altcuiva decat voiam eu l-ar fi meritat.

In ultima vreme, Malek a obtinut toate premiile pe care le putea obtine cu acest rol.

A luat Best Male in cadrul Globurilor de Aur, BAFTA, AACTA International Awards, Los Angeles Online Film Critics Society Awards etc si etc.

Dar omul mai are un atu: ca un facut, sfarseste in cele mai ciudate/ funny ipostaze, fara ca asta sa-i scada puncte importante de capitolul popularitate. Dimpotriva.

Alaturi de Lucy Boynton, care interpreteaza rolul lui Mary Austin si care i-a devenit iubita lui Rami si in viata reala. Credit foto: Hello Magazine 2019 Joe Scarnici.

La Globurile de Aur a fost situatia cu Nicole Kidman, care nu l-a observat langa ea si l-a ignorat cu desavarsire. Bineinteles ca toata lumea a vorbit despre asta si, daca imi amintesc bine, s-au si viralizat cateva meme-uri, gif-uri, na, cum e moda in online.

Aseara la Oscaruri, dupa un sezon intreg in care a fost laudat, premiat, solicitat, bietul Rami a cedat in fata emotiilor si a cazut de pe scena, amintind de cazaturile spectaculoase ale lui Jennifer Lawrence, celebra deja din acest punct de vedere.

In final, un singur sfat. Daca n-ati vazut „Bohemian Rhapsody”, vedeti-l (cu toate ca filmul merita vazut in cinematograf pentru toata muzica din el). Daca nu stiti inca cine e Rami Malek, aflati. Sunt sigura ca de acum incolo o sa tot auzim de omul asta, numai de bine.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *