Festivalul Brazilor de Craciun – de 18 ani aduce copiii la scoala

Festivalul Brazilor de Craciun – de 18 ani aduce copiii la scoala. Foto: Salvati Copiii, revista Viva!

De curand a avut loc conferinta de presa care anunta o noua editie a Festivalului Brazilor de Craciun. Anul acesta se implinesc 18 ani de cand organizatia Salvati Copiii si prietenii lor (personalitati din diverse domenii) incearca si – din fericire – si reusesc in buna masura sa ajute copii din medii defavorizate sa nu renunte la scoala.

 

Una dintre masurile cele mai eficiente de mentinere a copiilor vulnerabili in scoala este programul „Scoala dupa scoala”, prin care li se asigura asistenta pedagogica, psihologica, dar mai ales un mediu social stabil si sigur.

 

Pentru cei de la Salvati Copiii, implicarea in problemele care ii privesc pe cei mici reprezinta o prioritate continua, zilnica, indiferent de anotimp. Totusi, in aceasta perioada a anului, de 18 ani, Salvati Copiii isi indreapta toate eforturile pentru organizarea Festivalului Brazilor de Craciun, cel mai mare eveniment de strangere de fonduri pentru a asigura accesul la educatie pentru copiii din medii defavorizate.

Fiecare editie de pana acum a venit la pachet cu povesti noi, cu emotie si copii carora festivalul le-a oferit o adevarata sansa la un viitor mai bun. Insa nimic din toate aceste lucruri minunate nu ar fi fost posibile fara participarea designerilor si a personalitatilor de marca din Romania care si-au pus creativitatea in joc, realizand braduti inediti care sa fie, ulterior, licitati.

Editia de anul acesta marcheaza majoratul Festivalului Brazilor de Craciun. 21 de designeri au dat nastere unor adevarate povesti de Craciun, despre bucurie, caldura si carti citite.

Anca Lungu si Virgil Iantu
Anca Lungu si Virgil Iantu

Printre designerii care aduc magia la editia de anul acesta a Festivalului se numara Doina Levintza, Stephan Pelger, Adela Parvu, Laura Hancu si multi altii.

Toti brazii vor fi licitati in seara de gala, iar fondurile vor fi folosite pentru a ajuta copiii sa mearga in continuare la scoala, prin programul „Scoala dupa Scoala” organizat de Salvati Copiii.

In cei 18 ani dedicati exclusiv cauzei copiilor pentru care educatia ramane un drept numai pe hartie, Salvati Copiii Romania a readus in scoala 34.485 de copii din 36 de judete, dintre care in programe de tip Gradinita estivala – 7.556 de copii, in programe de tip Scoala dupa Scoala – 23.083 de copii, iar in programul A Doua Sansa – 3.846 de copii, reusind sa stranga cu ajutorul companiilor suma de 4.547.800 de euro.

Sunt copii recuperati si care, odata ce primesc sprijin, lupta cu adevarat pentru sansa lor, asa cum o arata si rezultatele:

  • Dintre copiii care au beneficiat de serviciile sociale si educationale ale gradinitelor estivale Salvati Copiii, aproape 93% sunt scolarizati, doar 2,39% dintre ei sunt in afara sistemului de invatamant de masa (scoala/gradinita), iar diferenta, de 4,61%, se afla in strainatate, in urma migratiei economice a parintilor;

 

  • In programul Scoala dupa Scoala – 92% dintre copii au inregistrat progrese scolare fata de situatia anterioara participarii la program, 45% dintre copiii beneficiari au inregistrat rezultate scolare bune si foarte bune, iar 20% dintre ei au obtinut premii la concursurile scolare;

 

  • In programul A Doua Sansa – in medie, 85% dintre copii au promovat cel putin un modul la sesiunile de examinare organizate anual.
Amalia Nastase si Andreea Raicu
Amalia Nastase si Andreea Raicu

Dincolo de acest eveniment punctual, fiecare dintre noi poate contribui pentru a face un pic mai buna viata unui copil. Caci este mult mai costisitor, pentru noi toti, sa acoperim efectele saraciei, decat sa o combatem. Investitia in accesul la educatie al tuturor copiilor este cea mai sigura investitie in societatea in care vrem cu totii sa traim, sa dezvoltam afaceri, sa construim.

Gabriela Szabo
Gabriela Szabo

Sunt multe feluri in care te poti implica:

– daca vrei sa donezi, poti face o donatie online direct pe site-ul Salvati Copiii

– daca vrei sa faci voluntariat in centrele educationale Salvati Copiii, trebuie doar sa trimiti un e-mail la voluntar@salvaticopiii.ro

– daca vrei sa sustii unul dintre proiectele lor, gasesti la ei pe site modalitatile de implicare.

 

*(fotografiile alese sunt si din cadrul conferintei de presa de anul acesta si din editii anterioare ale galei Festivalului Brazilor de Craciun)

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *