Educatie pentru succes

Educatie pentru succes

De curand am fost la o conferinta unde speakerul, un american get-beget, relaxat si un foarte bun comunicator, spunea ca in viitor toate joburile vor avea, in linii mari, acelasi job description: creativitate si capacitate de a gasi solutii indiferent de context.

In scurt timp, in tarile civilizate si in companiile civilizate, la interviuri nu te va mai intreba nimeni nici unde te vezi peste 5 ani, nici de ce ai plecat de la fostul job, nici alte asemenea intrebari-de-lemn cu care „isi surprind” oamenii de hasher candidatii la probele de angajare.

Asadar, nu va mai interesa pe nimeni nici cata matematica stii, nici cat ai luat la teza de informatica intr-a unspea si nici daca la romana i-ai citit pe cronicarii moldoveni.

Nu se vor cauta creiere burdusite cu toate informatiile din programele scolare romanesti (celebre de altfel pentru lipsa de logica), ci se vor cauta oameni capabili sa gaseasca solutii in functie de situatiile aparute, sa fie creativi, sa inoveze.

Adica sa gandeasca.

Acum scoala romaneasca nu formeaza gandirea, nu educa gandirea, scoala romaneasca insasi nu gandeste. Scoala romaneasca are ideea fixa ca, daca acumulezi informatii ca un harciog, vei sti for some reason ce sa faci cu ele si vei deveni (cum oare?) un adult autonom, pregatit pentru viata.

Joburile de maine nici nu s-au inventat inca!

85% dintre joburile care vor exista in 2030 nu s-au inventat inca!

Concluzia raportului realizat de Dell Technologies si Institute for the Future (IFTF), in 2017, cu ajutorul unui panel de 20 de experti in mediul academic, tehnologic si afaceri a starnit multa ingrijorare si a pornit multe polemici.

Dincolo de rapoarte, estimari si cifre, realitatea este ca simpla acumulare de cunostinte nu mai este suficienta pentru a pregati noile generatii pentru viitor.

Cand inteligenta artificiala avanseaza in ritm alert, cand masinile din ce in ce mai performante preiau joburi facute candva doar de oameni, cultivarea inteligentei emotionale si a empatiei este mai importanta decat oricand.

Iar comunicarea, creativitatea si colaborarea nu mai sunt doar „materii optionale” in educatia copiilor nostri.

Pe 6 aprilie, la conferinta Educatie pentru succes, vom afla de la 4 invitati de top – Gáspár György, Ana Maria Branza, Vlad Voiculescu si Oana Moraru – cum sa iti educi copilul pentru performanta, succes si o viata implinita.

Evenimentul este o continuare a seriei Liber la educatie sau educatie la liber?, despre care eu am mai scris aici, aflandu-se acum la a patra editie.

https://myconnector.ro/register/educare–educatie-pentru-succes/85

De ce viitorul incepe azi

Gáspár György:Atunci cand membrii familiei dau dovada de intelegere si respect unii fata de ceilalti, copiii au posibilitatea de a-si insusi cel mai bine lectia bunatatii umane.

Astfel, pentru tot mai multi parinti, compasiunea si empatia au devenit sau pot deveni valori ale vietii de familie, la fel de importante ca sanatatea fizica, igiena corporala, sportul sau o buna educatie academica.

Cert este ca – punand noi insine in practica valorile compasiunii si ale empatiei, ca parinti – putem fi cel mai important model pentru copiii din vietile noastre.

Oana Moraru: Sunt 5 degete ale mainii, pe care poti demonstra legatura sau conectarea omului cu un destin de succes: reusitele exterioare (la degetul mic) conectarea cu sine, conectarea cu propria familie, conectarea cu societatea si conectarea cu propria misiune, vocatie.

5 directii care, dupa ce sunt bine reunite sau integrate – putem vorbi de echilibrul copilului sau de sansele de reusita ale adultului.

Ana Maria Branza:In fiecare dintre noi exista un campion. Tine de fiecare in parte cum are grija de el si cum il ajuta sa se dezvolte! Acesta este mesajul pe care incerc sa il comunic cu fiecare ocazie pe care o am.

Sunt multe lucruri pe care sportul le-a facut pentru mine, insa cel mai important lucru pe care l-am invatat din sportul de performanta este semnificatia campionului: pentru mine, un campion este acel om care nu renunta!

Vlad Voiculescu:Cea mai mare bucurie si cel mai important factor de succes este sa fii inconjurat de oameni buni. Si nicaieri nu gasesti mai multi oameni buni decat in si prin voluntariat.

Biletele pentru conferinta Educatie pentru succes din data de 6 aprilie se pot cumpara accesand acest link, iar daca veti scrie codul CLAUDIA15 veti primi o reducere de 15%.

50% din incasarile care se vor strange din bilete vor fi redirectionate catre organizatia MagiCAMP.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *