Femei cu copii, femei fara copii

Femei cu copii, femei fara copii. Foto: iStock

In ultima perioada, s-a intamplat sa-mi tot apara in feed-ul de Facebook tot felul de ilustratii „haioase & creative” despre cum ne transformam noi, femeile, dupa ce devenim mame.

Asa ca ilustratorii puneau fata in fata doua tipuri de desene: intr-o parte era o tipa misto, cu tocuri, fusta scurta sau blugi skinny (dupa cum se simtea artistul mai invapaiat) si intr-alta era o amarata cu parul prins intr-un ciuf, cearcane pana in shoshoni si haine vai mama ei.

Desigur, “zana” era femeia fara copii, iar “jumulita” era o mama, cel mai adesea de copii mici sau foarte mici.

Acum, eu nu zic nu. E clar ca din momentul in care devii parinte viata ti se schimba complet. Dai – la inceput – prosecco-ul de seara pe un ceai de tei linistitor, blugii skinny pe o pereche de boyfriend jeansi incapatori & comozi si buclele wavy pe-un coc strans bine ca un cuib in varful capului.

Doar ca nu asta mi-a atras atentia. Cele doua tipologii de femei, evident surprise intr-o antiteza nedreapta, facea sa para ca femeile fara copii sunt – vezi Doamne – ingrijite, sexy si misto, pe cand neinspiratele care au ales drumul maternitatii orbecaie ratacite in patria neglijentei.

Femei cu copii, femei fara copii. Foto: iStock

Nu stiu daca asta a fost intentia artistilor, sa polarizeze toata suflarea feminina, cu sau fara copii. Probabil ca scopul a fost doar unul de amuzament, un pretex numai bun sa-si arate talentele de desenatori. Problema este, insa, ca nu vorbim de cazuri izolate.

Tocmai pentru ca, asa cum spuneam, tot mai des se intampla sa vad ilustratii, meme-uri sau chiar articole in care femeile cu copii sunt ilustrate in mod nerealist.

A fi mama nu inseamna ca nu mai esti sexy, nu inseamna ca trebuie sa ramai cu toate kilogramele din timpul sarcinii, ca nu te mai coafezi, ca nu te mai ingrijesti, ca nu mai porti tocuri, ca nu mai iesi la petreceri, ca nu mai atragi priviri sau ca ai renuntat – intr-un act izbavitor de pocainta – sa traiesti.

Cel mai probabil, cine nu se coafeaza cu copii nu se coafa nici inainte, cine era misto/ sexy/ funny este misto/ sexy/ funny si acum, dupa ce a nascut. Copilul te scoate din rutina in primele luni de viata, e adevarat, cand ai da toate tocurile si petrecerile si prosecco-ul din lume pentru cateva ore de somn.

Dar copiii nu sunt un bau-bau care transforma zanele in Cenusarese si, chiar daca nimic din viata noastra nu mai e la fel, asta nu inseamna ca a deveni parinte este sinonim cu delasarea, extenuarea sau lipsa sex appeal-ului.

Disclaimer – eu inteleg simbolistica si umorul unor astfel de glume. Doar ca stiti cum e, cand faci aceeasi poanta de 7 ori, pe bune ca nu mai e funny pentru nimeni.

02 comments on “Femei cu copii, femei fara copii

  • Cori , Direct link to comment

    E clar ca fie nu aveti copii , fie nu sunteti implicata , ori aveti bona sau ajutor din partea altor persoane sau parinti cate va ajuta. Altfel nu inteleg. Sincer cum a.ti gasi loc de coafor, manichiura ,tocuri si sa munai vorbim se petreceri cand un copil , ca sa numai vorbim de doi sai trei cere atat de mult timp atentie atat ziua cand si noaptea.

    • Claudia Cojocea , Direct link to comment

      Buna.😄 Ideea acestui blog este de a demonstra ca traim intr-un dezechilibru daca ingrijim doar latura de parinti, ignorand-o pe aceea de femeie sau barbat, dupa caz. Noi toti avem nevoie sa facem si altceva, sa ne hranim si alte pasiuni, si alte zone ale personalitatii noastre. Iar daca nu o facem, frustrarea ne va afecta la un moment dat si nu cred ca ne vom mai putea onora eficient nici rolul de parinte. Sunt sigura ca unei femei i-ar mai placea sa iasa cu prietenele ei, tot astfel cum unui barbat i-ar placea sa mai vorbeasca cu amicii lui. Si nu trebuie sa lipsim cu zilele de acasa pentru asta.😁 30 de minute de plimbare cu bicileta in parc pot fi suficiente pentru a-ti limpezi mintea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *