Cum exfoliem corect tenul. Cate tipuri de proceduri exista si care sunt diferentele

Una dintre cele mai importante etape in procesul de ingrijire a tenului, exfolierea produce, totusi, sensibilizare si dezechilibre ale tenului. Diana Baicu, consultant in industria de infrumusetare, ne recomanda sa ne informam corect cu privire la tipurile de exfoliere si la produsele la care putem apela cu incredere, pentru a obtine rezultatele dorite si sigure.

Pielea se degradeaza din pricina multor factori externi si interni, astfel ca stratul profund al sau, responsabil de buna functionare a pielii si de regenerarea celulara, se subtiaza, in timp ce acela superficial, format din celule moarte, se ingroasa. 

Pielea devine terna, cu o culoare neuniforma, se reduce elasticitatea si parem mai in varsta din cauza lipsei de stralucire. Are, prin urmare nevoie de exfoliere”, spune specialistul.

Tipuri de exfoliere

Exfolierea poate fi mecanica, enzimatica sau chimica, in functie de activul exfoliant.

Exfolierea mecanica presupune integrarea unor particule abrazive precum granule de celuloza, perlita sau din samburi de fructe intr-o formula cremoasa. Functia principala este de indepartare a celulelor moarte de la suprafata pielii si deblocarea porilor.

Exfoliere mecanica facem si atunci cand frecam usor fata cu un prosop umed, de exemplu. Totusi, acest tip de exfoliere nu este potrivit in cazul tenurilor devitalizate, sensibile, cu acnee pustuloasa sau care prezinta eruptii cutanate. Adesea, exfolierea mecanica doar subtiaza epiderma, fara a actiona in profunzime.

Adevarata diferenta o fac exfolierile enzimatice (pe baza de acizi din fructe) sau cele chimice, care actioneaza in profunzime, dizolvand legaturile dintre celulele moarte si stimuland metabolismul celular.

Exfolierea mecanica se poate face si cu o serie de dispozitive de uz cosmetic cu vibratie, ultrasunete, si da, ea este benefica, doar ca trebuie sa fim blanzi cu pielea si sa o facem o data pe saptamana”, spune Diana Baicu.

Ce beneficii are exfolierea

Deblocheaza porii.

Prin dizolvarea legaturilor dintre celulele moarte si eliminarea rapida a acestora sunt eliminate impuritatile din piele si, astfel, tenul devine mai luminos.

Previne acneea si sensibilizarea tenului.

In cazul tenurilor care prezinta aceste conditii nu trebuie folosit un gomaj mecanic, cu particule exfoliante. Este recomandata integrarea unui peeling enzimatic delicat, care nu doar exfoliaza, ci are si activi cu efect calmant si protector pentru ten..

Faciliteaza absorbtia ingredientelor active din produsele complementare de ingrijire.

Prin indepartarea celulelor moarte, tenul este receptiv la beneficiile celorlalte produse de infrumusetare. Ingredientele active din serumuri sau creme nu mai sunt absorbite de keranocitele moarte si sunt, astfel, irosite. Dupa exfoliere, ingredientele patrund in profunzimea tenului, actionand acolo unde este nevoie. In acest sens recomandam un peeling cu acizi, intr-o concentratie mai ridicata. 

Uniformizeaza nuanta tenului.

Alaturi de functia esentiala de indepartare a celulelor moarte, unul dintre cele mai cautate rezultate oferite de exfoliere este uniformizarea nuantei tenului. Din fericire, exista produse hibrid, cu efect de intensificare a luminozitatii tenului care exfoliaza celulele moarte de pe suprafata epiermei si previne colmatarea porilor, mentinand in acelasi timp nivelul de hidratare al pielii si are un efect de luminozitate.

Stimuleaza sinteza colagenului.

Adesea, produsele exfoliante contin vitamina C, care joaca un rol esential in formarea colagenului in piele. Pentru o actiune eficienta, zilnica, produsul smart este Guinot Beaute Neuve. Formula regeneranta a acestei creme hybrid Guinot ofera o noua dimensiune programului de infrumusetare, cu actiune tripla de luminozitate, anti-age si fermitate. Ingredientul activ cheie este Vitamina C stabilizata, care are efect exfoliant, antioxidant si redensifiant.

Accelereaza regenerarea celulara.

Exfoliantii au acest rol, insa domeniul profesional skincare a dezvoltat produse inteligente, care produc acest rezultat prin folosire zilnica. Putem descoperi, astfel, produse-tratament 2 in 1, cu efect sinergic ce combina actiunea de peeling si efectul regenerant al unei creme de noapte ce stimuleaza procesul natural de regenerare celulara, oferind astfel o actiune intensiva anti-imbatranire.

Toate aceste solutii se pot folosi in conditii de siguranta pentru ten, acasa. Pentru persoanele care doresc sa corecteze aspectul sau functiile pielii se recomanda varianta tratamentelor profesionale de peeling, efectuate in saloanele de infrumusetare sau clinici medicale. Prin integrarea de acizi si activi concentrati, aceste tratamente actioneaza in profunzime, la nivel celuar, cu rol profund corector si regenenerant.

Exfolierea corporala

Exfolierea corporala ajuta si la combaterea celuitei, daca formula gomajului contine activi care permit defibrozarea. Totodata, circulatia sanguina este intensificata, facilitand astfel metabolismul celular. Combate efectul de “coaja de portocala”, pentru a obtine o piele neteda si catifelata.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *