De ce prefera femeile barbatii cu barba

De ce prefera femeile barbatii cu barba

Foto: Bored Panda

In ultimii ani, de cand cu lumbersexualul sau poate chiar si mai devreme, odata cu maturizarea (?) lui Justin Timberlake si Bieber, barbile au revenit in moda big time.

Justin Timberlake

Dintr-o data, baieti mai degraba cuminti decat rebeli cu aer de gangsteri s-au grabit să dea pe mute reclamele la after shave si sa-si lase parul facial sa le inunde obrajorii adolescentini.

Visau la unison sa fie vikingi spaima-marilor- idolii-femeilor, in vreme ce-si calcau la dunga camasile albe si se stergeau discret pe pantofiori de stropii enervanti de ploaie.

Dincolo de cativa fashion icon wannabes care amintesc mai mult de metrosexuali ca David Beckham decat de Tom Hardy in „The Revenant”, multi barbati care au adoptat acest look sauvage n-au avut decat de castigat.

Primul barbos care mi-a atras mie atentia a fost Mihai Viteazul:))

Amza Pellea in “Mihai Viteazul”

Nu mai stiu cati ani aveam cand am vazut filmul „Mihai Viteazul” in regia lui Sergiu Nicolaescu.

Rolul voievodului a fost interpretat de Amza Pellea care, asa cum aparea in productia nicolaesciana, vazut prin ochii mei de copil, avea aerul unei figuri legendare.

Drept pe cal, brunet, barbos, puternic, conducator, invingator… totul imi inspira un aer de masculinitate pura. PU-RA!

In acest punct mai spun doar ca din acest motiv, eu n-am putut sa vad niciodata „Neaʼ Marin Miliardar”.

Dupa ce am cazut pe spate de farmecul lui Mihai Viteazul, n-am putut sa accept ca Domnul Tarii Romanesti poate purta papucii mioritici ai unui oltean, asa ca mi-am intrerupt firul cinematografic pana a aparut „Titanic”.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio este, insa, un cu totul alt capitol.

Revenind.

Muuulti ani mai tarziu se pare ca impresia primului film pe care imi amintesc sa-l fi vazut a ramas undeva in subconstient.

Altfel, nu-mi explic de ce nu l-am observat pe Bradley Cooper decat dupa ce si-a lasat barba, pe Tom Hardy din fix acelasi motiv si chiar pe Kid Rock (de care altfel nici n-as fi vrut sa aud, cu toate ca mi-a placut mult piesa aia „All Summer Long”).

Bradley Cooper

Mai adaug doar ca nu sunt fan barba full-size, ci mai degraba asa numita barba stubble  – genul nebarbierit de cateva zile, care pune in valoare maxilarul si creste cu 100% aspectul de bad boy, dupa care suspina lesinate si liceenele necoapte si femeile in toata firea.

In rest, totul e atitudine.

Un look à la vikingul Ragnar nu prea se pupa cu vibe-ul crispat al tocilarului disperat sa nu-si sifoneze camasa/ murdareasca pantofii/ stropeasca masina si care s-ar ingrozi daca l-ai pune sa poarte blugi cu turul lasat, tricouri cu motive tribale si-un tatuaj edgy pe antebratul drept.

Travis Fimmel in rolul lui Ragnar – “The Vikings”

Duca-se pe pustii cu barbosii lor cu tot!

PS – Prin 2008, cativa cercetatori si-au propus sa afle in ce procent femeile gasesc barbatii cu barba atragatori/ sexy/ masculini.

Asa ca au aratat unui grup de participante la sondaj fotografii cu barbati complet barbieriti, light stubble, heavy stubble, barba scurta si barba full-size.

Studiul a demonstrat caaaaaa….. asemenea mie… cele mai multe femei ii gasesc atractivi pe barbatii light stubble.

Adica pe cei cu barba nebarbierita de cateva zile, nu mai mult.

In acelasi articol din Psychology Today, se mentioneaza un alt studiu, din 2013 de aceasta data, in care rezultatul este similar.

Femeile se simt atrase de barbati cu par facial aflat undeva intre “nu m-am barbierit de 3 zile” si “ tocmai m-au salvat dupa 3 luni pe mare”.

Pentru sceptici, las marturie imaginile urmatoare:)

Tom Hardy
Adam Levine

Ashton Kutcher

Ben Affleck

Brad Pitt

Chris Hemsworth

Daniel Radcliffe

Hugh Jackman

Jude Law

Kit Harington
Lionel Messi
Orlango Bloom
Ryan Gossling
Sean Bean
Viggo Mortensen
Will Smith

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *