“5Gang: Un altfel de Craciun” – cum cred eu ca sunt Selly si gasca lui, de fapt!

“5Gang: Un altfel de Craciun” – cum cred eu ca sunt Selly si gasca lui, de fapt!

Am fost pe 23 decembrie sa vedem filmul “5Gang: Un altfel de Craciun”.

Am avut norocul sa primesc invitatie la o vizionare privata (Anamaria Hancu, BIG thanks!:), cu cateva zile inainte de lansarea oficiala din cinematografe si am fost mega-bucuroasa, stiind ca ii voi face copilului disperat dupa 5Gang o super-surpriza.

Asadar, initial a fost genul de eveniment-la-care-merg-pentru-ca-se-bucura-altii.

Stiam de Selly si gangul lui dinainte sa-mi rasune zilnic in casa (si-n cap), auzisem de articolul controversat din DOR, de conflictul cu fratii Gogan, despre care am aflat totul chiar in drumul de 10 ore din vara spre Grecia, cand am ascultat toate minunile iutubului pana mi s-au ofilit si urechea interna, si cea externa.

Mai vazusem si video-ul in care Selly a machiat-o pe Antonia, pe cele doua in care s-a impacat cu fratii Gogan si l-am auzit vorbind pe acest pusti de 18 ani la Webstock 2019.

Ca sa fac un disclaimer – nu ma dau in vant dupa muzica 5Gang.

Dupa versurile al caror inceput si final nu-l prind oricum cum as privi textul.

Nu-mi plac nici referirile constante la bani, la gagici, la sutiene (care imi amintesc cumva de manelele anilor 2000, al caror nucleu filosofic era tot binomul “ban-dusman”).

Si nu-mi place nici schimbarea accentului cuvintelor doar ca sa iasa rima. De exemplu, in nou lansatul “Hocus Pocus”, Diana Condurache susura melodic cum isi tine “banii la elastíc” (cu accent pe ultima silba, ca sa rimeze cu versul anterior din care aflam ca “fara Dia, diamantul e grafit”).

In aceeasi piesa, Madalin (nou venit in trupa dupa plecarea lui Exploit) isi face ordine in zona prietenilor si indeamna “Haterii, zat, lasa-i sa plece, Nu au decat sa ma judéce”, evident tot cu accentul deplasat pentru ca rima sa pice greu ca o lovitura de baros.  

Dincolo de asta, dincolo de latura comerciala a activitatii lor, e clar ca acesti copii au ceva carti citite si ceva scoala facuta. Se exprima coerent, au idei si moduri inchegate de a le prezenta, sunt naturali si dovedesc mereu o lejeritate placuta in a vorbi, au carisma si umor, poate cel mai relevant indicator pentru o inteligenta cultivata.

De aceea, Sebi are voie la 5Gang:)

Revenind.

“5Gang: Un altfel de Craciun” – cum cred eu ca sunt Selly si gasca lui, de fapt!

Inaintea filmului, ca la orice eveniment monden, a fost un timp alocat socializarii, fotografiilor, interviurilor si, in acest caz, inghesuielii. O masa compacta de invitati a umplut holurile Grand Cinema Baneasa, de la vedete, jurnalisti, televiziuni, reporteri, cameramani, pana la prietenii apropiati ai Global Records, casa de discuri din portofoliul careia fac parte si cei de la 5Gang.

Fiind totusi un eveniment privat, nimeni nu a plecat nepozat si toti copiii au intrat in sala unde urma sa aiba loc proiectia filmului fericiti ca au ce pune pe TikTok.

In sala, a urmat partea a doua a serii, pentru ca toti baietii 5Gang, alaturi de Dorian Popa, s-au plimbat printre copiii aflati deja la locurile lor, au facut alte zeci de fotografii si au creat un haos total pana a urcat BRomania pe scena, regizorul filmului, si a anuntat ca urmeaza sa inceapa proiectia.

Filmul mi-a placut.

Bine, nu e „Titanic” sau „Lupul de pe Wall Street”, dar nici nu cred ca si-a propus sa fie un film-cult. “5Gang: Un altfel de Craciun” e genul de comedie lejera la care mergi pentru copilul tau, dar care ajunge sa-ti placa si tie, si asta inca de la primele cadre.

Din nou am remarcat naturaletea si autenticitatea acestor copii care nu par sa aiba trac nici in fata camerelor, nici in fata unei cote imense de popularitate pe care ma intreb la modul cel mai serios cum fac sa o gestioneze.

La cateva zile dupa ce filmul a intrat oficial in cinematografe, citesc ca “5Gang: Un altfel de Craciun” a inregistrat un record la nivel national (10.000 de bilete vandute in avans, dublu fata de recordul anului trecut, obtinut de „Aquaman”), iar una dintre prietenele mele imi spune ca a vrut sa mearga la film cu fata ei, dar ca au renunta din cauza cozii mari la bilete.

In concluzie, poate ca nu-mi sunt clare mie toate versurile lor, dar e indubitabil vizionarismul acestor copii care, inca din 2018, cand au lansat melodia „Focuri”, cantau decis ca

Hai pe Snap sa facem focuri

Doar locul unu in topuri

Baga banii, sare contul

5GANG s-a intors, rupe totul”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *