Cand este indicat sa bem cafeaua – inainte sau dupa micul dejun?

Cafeaua de dimineata reprezinta ritualul nostru zilnic preferat, iar acum ca stam acasa mult mai mult timp decat inainte, parca ne vine si mai des sa ne umplem cana de cafea.

Si tocmai pentru ca, eu una, abia astept sa fie gata (motiv pentru care de vreo cativa ani am si mers pe varianta solubila) si pentru ca unii dintre noi sar cu totul peste micul dejun, m-am intrebat cand este indicat sa bem cafeaua, inainte sau dupa ce mancam?

Cand este indicat sa bem cafeaua – inainte sau dupa micul dejun?

Raspunsul l-am aflat de la Gianluca Mech, celebrul nutritionist care ne-a spus recent si cum ne putem antrena creierul sa aleaga alimente sanatoase atunci ne vine pofta de fast food.

Gianluca Mech

 „Noi studii demonstreaza ca desi cafeaua ne ajuta sa ne trezim dupa un somn poate nu foarte odihnitor de noapte, ea ne poate totodata afecta nivelul de zahrar din sange. E important sa ne mentinem glicemia in limite normale pentru a evita aparitia unor afectiuni precum diabetul sau bolile de inima”.

Cafea inainte sau dupa micul dejun?

Cu siguranta e bine sa luati micul dejun inainte de a conuma cafea. Dupa cum spuneam, cofeina face ca organismul sa elibereze zahar in sange. Ceea ce, la randul sau, determina pancreasul sa elibereze insulina. Pe stomacul gol, acest lucru pate provoca o scadere brusca a zaharului din sange. Iar asta creeaza pofta de dulce. Daca beti cafea dupa micul dejun, echilibrati mult acest proces si evitati aparitia problemelor pe termen lung!”, este de parere Gianluca Mech.

Alegeti cafea organica

Da, exista si cafea mai sanatoasa decat alta cafea! Este vorba despre cea organica. Cafeaua obisnuita este adesea stropita cu pesticide. Alegeti intotdeauna cafea organica si stati departe de cafelele aromate. Acestea din urma contin arome artificiale si ingrediente nocive pentru sanatate!”, recomanda nutritionistul Gianluca Mech.

Renuntati la zaharul din cafea

Acesta este probabil cel mai important sfat atunci cand vine vorba despre cafea. Dupa ce va veti obisnui cu cafeaua simpla, fara zahar, va veti bucura pe deplin de savoarea si aroma cafelei. Veti putea face diferenta intre diferitele soiuri. Mai pe scurt, va bucurati de gustul cafelei in loc de cel al zaharului”, adauga nutritionistul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *