In poza nu sunt eu, desi arata fix asa!:)

Vara sunt o studenta la Drept

Spun Drept pentru ca m-a inspirat filmul cu Reese Witherspoon,  si nu pentru ca studentii sau studentele de la alte facultati se distreaza mai putin bine sau au alte skill-uri atunci cand vine vorba de Going Out. In fata pornirilor hedoniste, suntem cu totii egali si inzestrati cu o creativitate de care ma indoiesc ca se poate plange vreunul dintre noi. Timp (si bani?) s-avem, c-apoi nu-i bai, stim noi acele „moves like Jagger” care sa ne puna sangele in miscare:)

Sau poate ca datorita filmului s-a creat in mod inconstient, in mintea fiecaruia dintre noi, perceptia ca Dreptul e una dintre cele mai cool facultati, cu cei mai cool studenti&studente. Habar n-am. Revenind…

In ce ma priveste, cand vine vara ma ia asa un dor de duca si-o pofta nebuna de stat (sau de umblat?) doar prin oras, de pendulat intre Miniprixul de la Romana (unde uneori gasesti piese foarte tari), Gastrobarul din Timpuri Noi, mica gradina de la Muzeul Taranului, Piata Victoriei (pe care o ador pentru ca am locuit acolo ani buni&misto), un mall (oricare, nu conteaza), o trattorie (poate chiar cea dintre Aviatorilor si parcul Kiseleff), un salon unde o doamna rabdatoare (si putin vorbitoare!) sa-mi intinda usor-usor parul, apoi iar o teresa sau o gradina (la Eden e atat de tare, nici nu zici ca esti in Bucuresti) si tot asa, aiurea in tramvai, sau vorba lui Arghezi, „cu bastonul prin Bucuresti”.

Probabil ca multi dintre noi simtim aceasta „rejuvenare” vara, probabil ca multi dintre noi o si pot pune in practica (copii la bunici, copii in tabere, case goale, parinti-de-capul-lor) si probabil ca multi dintre noi se lafaie deja intr-un hamac comod undeva prin terasele misto din Bucuresti.

Din fericire, fac parte dintre acesti „multi dintre noi”. Sebastian e la bunicii de la Galati, unde se simte foarte bine, pentru ca se vede zilnic cu gasca lui de baieti pe Faleza. Asa cum lui ii prieste „Riviera Danubiana” si libertatea de acolo („la bunici fac ce vreau”), la fel si noua ne place fata child-free a Bucurestiului (cercetatorii britanici au descoperit ca atunci cand copiii sunt in vacanta la bunici, in oras apar ca prin minune pub-uri, rooftopuri, mall-uri, coplesind adultii care s-ar astepta sa ii vada pe Ben10 si Printesa Sofia chiar si pe terasa la Fratelli).

Asa cum am mai spus, e important ca fiecare dintre noi sa aiba, din cand in cand, un timp al lui, de recalibrare si echilibrare a umorilor interne, in care sa-si aminteasca si sa se ingrijeasca de el.

Iar cand copilul tau e foarte bine, atunci si tu ai liber la distractie:) si te poti reintoarce oricand la vibe-ul anilor de studentie, fie ca ai terminat Dreptul, Stiinta si Ingineria Materialelor sau Facultatea de Industrie Alimentara.

PS – In prima fotografie nu sunt eu, desi arat fix asa! 🙂

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *